El Bestiari


Les nostres terres estan plenes de llegendes que omplen cada font, cada bosc i muntanya.

Moltes d’elles han passat de generació en generació i boca a boca. Durant molt de temps gents i personetes han recollit en llibres i facsímils totes i cadascuna d’aquests relats.

Aquest es un bestiari basat en les tradicions que els meus han traslladat

Le kilimanjaro: Ocell caracteritzat per un exosquelet oriünd de la muntanya dels Àngels ( Gironès ) . Perillós per les criatures de curta d’edat ja que aprecien d’aquestes la innocència. En segles passats hi han documentats robatoris de mainada per part d’aquesta abominació de la natura, però últimament hom no en té constància de cap de recent.

Rep el seu nom degut al crit que fa en el període d’aparellament. Aquest, d’un esgarrifós to agut té una terminació gutural esfereïdora.

La serp peluda. Diuen els vells, que al marge del Ter pel seu pas per Sobranigues hi habita una serp llarga i ample que duu sobre la testa una cavallera rossa i rissada.

Es un rèptil poc perillós i amb pocs assassinats atribuïts directament a ell, però la tradició més cautelosa li atribueix un cant encisador fent que petits i grans quedessin embovats, com hipnotitzats durant un llarg període de temps.

Afegeixen, els curosos, que durant aquest període part de l’ànima era gestionada pels petits dimonis que viuen en els gorgs del Ter i el Tor, fent que la persona posseïda fes petites maldats, res d’importància però si molestes pel veïnat i reputació.

El peix dels tres ulls i dues cues. En aigües poc profundes i quietes del Fluvià pel seu pas per Gaüses , entre els llots i pedregals hi habita un peix petit de tres ulls i dues cues. Espècimen poc vist però altament documentat en rondalles.

Diuen, sobretot ancianes, que la seva escopinada provoca escalfors uterins molt descontrolats. Culpable primer i únic, segons fonts, de totes o majoria de les infidelitats comeses a la comarca.

Es documentada la seva extinció degut a l’afany per part dels joves de la seva caça per extreure-hi la preuada saliva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s